Our question is: 10 man began to work together on a job , but after sometime 4 of them left the job . As a result the job which could have been completed in 40 days is completed in 50 days . How many days after the commencement of the work did the man leave .
We are given that 10 men have done the work in 40 days. Hence we can say that 10 x 40 is the same as the number of days that 1 man would do it by himself.
Let n be the number of days when nobody had left yet.
Thus 50 - n is the number of the remaining days after those men left.
Hence, in order to reach our aim that is to know the number of days we would have to work to get the job complete, we could compute the work done by one person times the total men, and this multiplied by the number of days.
Thus we would have:(1/400) * 10 * N(1/400) * 6 * (50 - N)
Whether we add the previous expressions, we obtain the work done.
Thus, we would get 1, that is:(1/400) [10N - 6 N + 300] = 14N = 100N = 100/4 = 25.
Hence, it took 25 days till the 4 men left the work.
I hope this helps your studies!!
Keep it up!
Consider they left after x days,
Total men = 10,
Number of days allotted = 40 days,
After x days,
The number of days remained for 10 men = (40-x),
If 4 men left after x days,
New number of men = 10 - 4 = 6,
Number of days of working = 50 days,
After x days number of days for 6 men = (50-x),
Now, if person complete a piece of work in days and the same work is completed by persons in days,
By substituting the values in the above formula,
Hence, they left after 25 days.
( 50 -10 ) = 40 days in order to complete the schedule time i.e 250 days
Let n number of men is required
( 60 men × 250 days ) + ( 60 + n ) men × 40 days
= 60 men × 250 days
= 1200 + ( 60 + n ) men × 40 days
( 60 + n ) 40 = 3000
60 + n = 75
n = 15
hope it helps you
10 persons complete work in 40 days, so the volume of work is 10*40=400 person*days
Work is done by 10 persons initially and by 6 persons later on.
Let x be the number of days 10 persons worked and y be the number of days 6 persons worked:
So work was progressed by 10 people for 25 days and 4 people left, the rest of work was completed by 6 persons in another 25 days
The answer is 25 days
♣ PLEASE MARK THE ANSWER BRAINLIEST ( IF U R SATISFIED ) ♣
80days because 10 members in 40days
10 days= 50 men
1 day=50×10 men
hope you get it
pls mark me the brainliest
HOPE IT HELPS YOU...
PLZZ MARK AS BRAINLIEST....❤❤
I don't know what story is but I have searched on Google and I found this
How to invest in stocks and make money on the stock exchange
By 5-ka On 11.01.2020
Why it is worth choosing contributions to stocks and what a beginner should know
The main reason for investing in stocks is the possibility of high returns. If you are afraid of the attendant risks (and they are with any type of investment, even with deposits in the bank), then you can be happy and sad at the same time.
It’s almost impossible to go broke on stocks. Of course, there is a chance of losing part of the funds, but if you competently manage your knowledge regarding the purchase and sale of shares, then in the vast majority of cases you will receive only profit.
hope it's helpful to you
I dont know the answer body
given a solution contains 5 grams of glucose per 100 milliliters. each mole of glucose weighs 180 grams. how many moles are there in 200 milliliters of the glucose solution
100 ml will contain 5 gms of glucose in a solution
so for 200 ml = 200 x 5 / 100 = 10 gms of glucose in a solution.
180 gms will weigh one mole of glucose
therefore 10 gms will weigh = 10 / 180 = 0.055 moles
in 200 ml there are 0.055 moles.
send the proper question to get your questions answer